Kedves Felsős Szülők, Felsős Gyerekek!

Az iskola nevelő testülete által kialakított digitális távoktatási rendszerben a család a következő útvonalat tudja követni:

  1. A gyermek minden nap egy elektronikus űrlapot kap az adott napi órarendnek megfelelően a megoldandó feladatairól.
  2. A leírtaknak megfelelően végezze el a tanuló a feladatokat! Előfordulhat, hogy szülői segítségre is szükség lesz.
  3. A pontos tananyagtartalmakat tantárgyanként az edmodo felületen fogják a szaktanárok a kialakított csoportokban közzé tenni, így irányítják a tanulási folyamatot. A felső tagozatos gyerekek nagy része eddig is használta a felületet. A felület használatáról segítővideót is közzé teszünk.

Az edmodo felületre a szülők is be tudnak lépni a tanuló által ismert kódok használatával. A felület interaktív, a tanulók itt tudnak kommunikálni a kollegákkal.

  1. A tevékenységek elvégzése után az elektronikus űrlapon pipával kell jelezni a feladatok végrehajtását, majd lezárásképpen kattintani a küldés gombra! Ekkor elvégzett a feladat. Ez alapján kap az intézmény visszajelzést arra vonatkozóan, hogy a gyermek a napi feladatait teljesítette. A visszajelzést folyamatosan nyomon követjük. Abban az esetben, ha nem érkezik visszajelzés, az osztályfőnök a krétán keresztül értesíti a szülőt.
  2. A napi feladatok elvégzése nagyon fontos, mert a felsős gyerek esetében minden héten sor kerül majd az elsajátított tananyag visszamérésére a szaktanár által az edmodon megadott formában. Ez alapján fogjuk tudni majd a gyerekek tevékenységét értékelni.

Tantárgyi, módszertani kérdés esetén a felső tagozaton az edmodo felületen a kollégáknak jelezhetnek.

Az edmodoval kapcsolatos gondok esetén (pl. jelszóprobléma) az e-kréta e-ügyintézés felületen írhatnak levelet Tusorné Fekete Éva kolléganőnek.

A fent leírtak a felsős gyermekek tanulásszervezésére vonatkoznak.

Feltétlenül számítunk az Önök együttműködésére! Köszönjük!

 

Spaitsné Rónaszéki Mária                                                               felsős nevelői közösség

igazgató