Vezetői találkozó
Találkozó Gyömrőn Vezetői találkozó-Erdély Találkozó Lanciano Vezetői találkozó-BudapestA projekt hivatalos honlapja Záró beszámoló a tevékenységről

 

2010- 2012: Comenius pályázat- a három iskola együttműködése napjainkig 

Iskolánk pályázatot nyert a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Comenius Iskolai Együttműködések - Életen át tartó tanulás (LLP) című programjában.
Az iskola két külföldi ország iskolájával együtt pályázott, még februárban. A programot 2010. augusztus 1-től indul, melynek lényege a pályázatban leírt tervek megvalósítása a külföldi utazások során. A két éves program időszakában diákok utazhatnak külföldre- Olaszországba és Romániába-Erdélybe. 2010 októberében a két ország diákjait fogadhatják viszontlátogatásra. Az első külföldi diákcserére 2011 nyarán, Olaszországban, Lanciano városban kerül sor.
Ekkor meglátogatják Rómát is. Majd 2012. tavaszán Erdélyben kerül sor a diákcserére.
Az általunk tervezett projekt három ország 1-1 általános iskolájának a partnerkapcsolatára épül.

A három intézményben közel ezer 10 -15 év közötti tanulót mozgat meg. A résztvevő intézmények kapcsolata több éves. Találkozásaink alkalmával kiderült, hogy az eltérő adottságok és a földrajzi távolság ellenére, hasonló problémákkal küzdünk. Ezek megoldásában egymás módszereinek, tapasztalatainak a megismerése és integrálása, a “tanítva tanulni” szemlélet elfogadása jelentős segítséget nyújtott a sikeres megoldások megtalálásában, a szervezeti vakság enyhítésében.

A “Kincses –sziget”- elnevezésű projektünk programjain keresztül, segíti a tanulók helyes szabadidő eltöltési szokásainak a kialakítását. A megvalósulás apró lépésein keresztül bemutatjuk diákjainknak a lehetőségek gazdag tárházát, más nemzetek szokásait, hagyományait. A program két éve alatt az iskolát képzeletbeli szigetté varázsoljuk, amely mesés kincsek felkutatóira vár. A ”Kincses –sziget napok”, amelyek szervesen beépülnek az iskolák életébe, bőségesen kínálnak tanulóinknak saját érdeklődésüknek megfelelő hasznos, kreatív, elfoglaltságot. A “kincses ládika”, amely minden év végén felnyílik, bemutatja a szélesebb közösségnek is azokat az értékeket, amelyek a program során keletkeztek és lehetőséget biztosít arra is, hogy megjutalmazzuk az arra érdemeseket.

 

  Bemutatkozás Mi történt eddig...
2010.szept. 24-28. Vezetői találkozó Olaszország: Lanciano, Róma Képek
2010. szept. 30. Comenius faliújság készítése  
2010.okt. 22-27. Találkozó Gyömrőn  Program Beszámoló Képek Képek2

2011. ápr. 10.

Vezetői találkozó-Erdély

 Képek

2011.május

Találkozó - Olaszország-Lanciano - Velence, Róma

Képek

2011. okt. 15.

Főzőnap

 

2011. nov. 10.

Naptárkiadás

Naptár
2011. dec. 3-10. Vezetői találkozó Budapest Comenius jótékonysági bál Képek Cikk

2011. dec. 20.

Karácsony  
 
2012. febr. 20

Szakácskönyv kiadás

Szakácskönyv

2012. ápr. 10.

Erdély-találkozó Székelykeresztúr, Kolozsvár, Segesvár,
Brassó- Drakula vár

Találkozó-cikk, képek
2012. máj. 20

Európa szépségei album


  Projektzárás - kiállítás