Kompetencia mérés

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Iskolánkban, mint az ország valamennyi iskolájában, május végén kerül sor az Országos Kompetencia Mérésre.

A mérés célja, hogy felmérje a tanulók, ezáltal az intézmények és az ország közoktatásának szintjét a szövegértés és a matematikai gondolkodás területén. Ennek a két képességnek, készségnek (kompetenciának) a fejlettsége az alapja a felnőtt életben, a tanulásban való sikerességnek. Nagyon fontos tehát a tanuló és az intézmény számára is ennek a mérésnek az eredménye, hiszen korábbi tevékenységének értékelését, a fejlesztés irányait ennek segítségével tudjuk meghatározni.

A családoknak saját kódjuk segítségével lehetőségük van arra, hogy eredményeiket megtekintsék. Az értékelési rendszer működtetésével az általános iskola és a majdani középiskola is össze tudja vetni az egyéni eredményeket is, hogy lássák a 4., 6., 8., és 10. osztály közötti változást.

A mérésben a 4., 6., 8. évfolyam valamennyi tanulója részt vesz 3, ill. a felsősök esetében 4 db, 45 perces óra időtartamban.( A nap pontos lebonyolításáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.)

A szülők számára egy olyan kérdőívet is közread az Oktatási Hivatal, amely a családi háttérrel kapcsolatban tesz fel kérdéseket, hogy a mérés eredményét még pontosabban tudják elemezni. Ennek a valós kitöltését és az iskolába való visszajuttatását feltétlenül kérjük Önöktől, Tőletek.

A 2.félév a mérésre való felkészülés kiemelten fontos időszaka. Kérjük a szülőket, hogy támogassák erőteljesebben az iskolai munkát, a gyerekeket, hogy törekedjenek a legjobb felkészülésre.

 

Az együttmûködést köszönjük!