Tájékoztatás az óvodai fűtésről

2018 nov 6, szerző:

Tájékoztatás az óvodai fűtésről

Tisztelt Szülők!

 

A Gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola -Gyömrő, Fő tér 2/b- épületében található kazán biztosítja a mellette, ill. párhuzamosan működő fejlesztő óvoda fűtését is. Sajnos a kazán egy teljesen elavult szerkezet, amellyel kapcsolatban már többször kértem a tulajdonos Önkormányzatot, hogy annak felújítása kapcsán a szükséges lépéseket tegye meg. 35 éves, és így már sokszor problémát okoz az elvárt hőmérséklet biztosítása a két épületben.

2017 januárjától az iskola épületének működtetését a Monori Tankerületi Központ vette át. A fejlesztő óvoda fűtésének biztosítása, nem feladata! Ez önkormányzati kötelezettség, mivel ezt az épületet, az önkormányzat működteti. A két épületet összekötő fűtési rendszer műszaki adottságai miatt – mint ahogy említettem, egy kazán látja el a két épület fűtését- adódik a fejlesztő óvodában is fűtési gond. 2017 januárjától intézményünk vezetése folyamatosan törekszik arra, hogy mindkét épületben, biztosítsa a megfelelő hőmérsékletet.

2018-ban, szeptember végén próbafűtést végeztünk. Több probléma is adódott, amihez természetesen fűtésszerelőt hívtunk. Mivel a kazán nagyon régi, ezért nehéz alkatrészeket szerezni, hosszú időbe telik annak javítása is. A fejlesztő óvodarész hőmérsékletszabályozásához szükséges eszköz beszerzését is, intézményünk bonyolítja, bár nem feladata!

A fűtéssel kapcsolatos gondokat legutóbb –hivatalosan- még október elején jeleztem Polgármester Úrnak, valamint az Óvodavezetőnek.

2018.11.06-án délelőtt ismét kijön a fűtésszerelő, és reményeink szerint orvosolni fogja tudni a hosszú ideje meglévő problémát.

 

E rövid helyzetelemzés alapján remélem, a Kedves Szülők megértették, hogy intézményvezetőként -a tankerülettel közösen- a lehetőségeim keretein belül, mindent megteszek a fűtési problémák kezelésére.

 

Spaitsné Rónaszéki Mária

Gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola és AMI

intézményvezető

Kapcsolódó bejegyzések

Címkék

Oszd meg ezt!