Iskolánk a 2017/2018-es tanévben is sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának cselekvési programja alapján hirdetett, a matematikai, a természettudományos, a technikai, digitális, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben támogatására kiírt pályázaton.

A pályázaton 1,7 millió forintot nyertünk egy tehetséggondozási programra, amely keretében a 3d-s tervezést és nyomtatást fogjuk megismerni a 3d Akadémia jóvoltából, meglátogatunk 3 egyetemet (Óbudai Egyetem, Debreceni Tudományegyetem, és a komáromi Selye János Egyetem), itt bepillanthatunk a 3d-s nyomtatás és a robotika kutatásokba.

A tanév során októbertől hetente 2 órában 20 tanuló tehetséggondozó foglalkozáson vehet részt, ahol természettudományi tantárgyakhoz fogunk modelleket tervezni, nyomtatni. Folytatjuk az előző tanévben Irány a Mars projektben megkezdett munkát is.

A programokban iskolánk 5 tanára fog részt venni: Tusorné Fekete Éva, Spaitsné Rónaszéki Mária, Velkei Éva, Antalné Csorba Katalin és Klima Eszter. A tevékenységünket folyamatosan követhetik majd blogunkon: https://weores3d.blogspot.hu/

Tusorné Fekete Éva