Partner iskolák Bemutatkozó Projekttermékek Beszámolók Projekt a projektben: "My way to school" Birds

 

A program lezárása

COMENIUS PROJEKT 2010-2012          

Iskolánk ez év februárjában egy természettudománnyal és matematikával foglalkozó Comenius pályázatot adott be a Tempus Közalapítványhoz, amellyel sikeresen 20 ezer eurót nyertünk iskolánk számára.

A két éven át tartó pályázat címe Öko matek, ami egy matematikai és természettudományos „kirándulás” Európán keresztül. A projektben résztvevő országok:

Spanyolország (Cardedeu), Finnország (Helsinki), Franciaország (Reze), Lengyelország (Choszczno), Anglia (Swindon), Olaszország (Osimo), Németország (Oldenburg) és Magyarország (Gyömrő). A résztvevők több éve ismerik egymást, sikeres eTwinning-es kapcsolatot ápoltak éveken keresztül.

A projekt 8-14 év közötti gyerekeket szólít meg. Több ezer diákot foglalkoztat érdekes és változatos programjaival. Összekapcsolja és továbbfejleszti a gyermekek nyelvi, természettudományos, matematikai és számítástechnikai ismereteit, megvalósítja a „játszva tanulni” elvet bármelyik korosztályban.

Projektünkben tanulók és tanárok egyaránt részt vesznek, ami a gyerekek számára érdekes tevékenységet, tanulást, a tanároknak pedig továbbképzési lehetőséget jelent.
A munka egy közös honlapon, internet segítségével, angol nyelven folyik majd. A tanulók természettudománnyal, matematikával és logikával kapcsolatos feladatokat fognak megoldani és feltölteni a közös internetes oldalra, a megoldásokért pontot kapnak. A legjobban teljesítők külföldre utazhatnak, ahol a partner iskolák diákjaival közösen angol nyelvű természettudományos és matematika órán vesznek részt.

Mi Angliába és Olaszországba viszünk gyerekeket. 2011 márciusában iskolánkban vendégeskednek a partner iskolák tanárai illetve diákjai, és itt is tartunk számukra és diákjaink számára angol nyelvű órákat.

A partner iskolák témakörei, amelyek a természettudományos témákhoz matematikai feladványokat is kapcsolnak:

 

Spanyolország     

Spanyolország: Az időjárás megfigyelése és összehasonlítása Európa északi, középső és déli részén
CARDEDEU

Finnország 

Finnország: Filmkészítés - Lakóhelyem, utam az iskoláig, iskolai hagyományok
HELSINKI

Franciaország

Franciaország: Útitervkészítés a partner iskolákhoz
REZÉ

Lengyelország 

Lengyelország: Városom bemutatása a négy évszakban
CHOSZCZNO

Anglia

Anglia: Saját kiskert beültetése és a növények fejlődésének megfigyelése, fotózása és filmkészítés
SWINDON

Olaszország
Olaszország: Földrengések és a föld tektonikus, vulkanikus mozgásai rajzon, rajzfilmen bemutatva
OSIMO

Németország
  
  
Németország: A víz az élet

OLDENBURG

 

Magyarország

 

Magyarország: A madarak vándorlása

GYÖMRŐ


A témakörökből látszik, hogy a feladatok különböző életkorú gyermekeknek szólnak, biztosítják a projekt sokszínűségét, minden korosztályt megmozgatnak. A tehetséges gyermekek kreativitásának kibontakoztatását, a többieknek pedig további fejlődési lehetőséget biztosítanak.

Bemutatkozó

   

Projekttermékek

     

     

Beszámolók

 


A projekt első szakasza lezárult, sokan nagyon szép eredményt értek el. A két legkiemelkedőbb tanuló Grandpierre Ivett és Tóth Rita lett, ők utaztak májusban Angliába.
A közös honlap elérhető itt>>>

A projekt keretében prezentáció készítő verseny eredményei >>>

Helsinki projekt: Utam az iskoláig - My way to school

Projekt kiírás >>> 5.-es térkép>>> 6.-os térkép>>>  Számoló tábla>>> Otthoni feladat 5. osztályosoknak>>> Órai feladat 5. osztályosoknak >>>

Projekt termék:

My way to school >>>

Matematikai feladat >>>

Utazás Rezé-be (Franciaország) projekttermék: PowerPoint bemutató >>> naptár >>>

Az Öko-matek Comenius projekt keretében Franciaországban jártunk >>>

Gyömrő: A madarak vándorlása

A mi projekt témánk a madarakról szól. Párosítós feladat >>>

2012 február 5-10.-ig vendégül láttuk a Comenius Eco Maths (Öko-matek) projekt keretében megismert iskolák képviselőit: pedagógusokat, gyerekeket. Beszámoló>>> Képek>>>  A projektről bővebben>>>

 

 

 

K l zs