Készségvizsgáló felvételink

  • A zeneiskolai képzés (kezdődhet zeneovival) az előképzővel indul (heti 2×45 perc vagy 1×90 perc) majd egyéni adottságok szerint, egy vagy két év szolfézs előkészítés után lehet hangszert választani. A növendékek ettől kezdve heti 4 (max.6) foglalkozáson vesznek részt.
  • Hangszeres órák: heti 2×30 perc, egyéni oktatás. Kötelező csoportos tárgy: szolfézs, heti 2×45 perc (helyi adottságoktól függően lehet heti egyszer 90 perc). A szolfézs tanulmányokat a 4. szolfézs osztály után előrehozott alapvizsgával lehet lezárni. Ezután a növendékek a kötelezően választható tantárgyakból választanak (zeneirodalom, kamarazene, 2. hangszer vagy kórus). Hangszeres tárgyakból a 6. évfolyam elvégzése után lehet alapvizsgát tenni. Ez a továbbképző évfolyamokra való továbblépés feltétele. 
  • Célunk, hogy növendékeink különböző kamaracsoportokban, együttesekben gyakorolják az kamarazenélést és szerezzenek közös koncertélményeket. Az egyéni hangszeres képzés megkezdésének ajánlott életkora az általános iskola 2.- 3. osztálya.
  • Növendékeink elsősorban a 6-22 éves korosztály képviselői, zeneóvodánkban a 4-6 éves gyermekekkel foglalkozunk.
  • Az oktatás térítési-díj, tandíj köteles. Ld. külön. A zeneiskolába való jelentkezést képességvizsgáló felvételi előzi meg
  • Néptánc: táncművész tanáraink vezetésével kiemelkedő szakmai fejlődési lehetőséget kínál az érdeklődőknek. Rendszeresen szerveznek bemutató órákat növendékeinknek. A képzés megkezdésének életkora 2. osztálytól lehetséges (a Weöres S. általános iskola 1. évfolyamán heti 1 óra néptánc a mindennapos testnevelés keretén belül történik). 2022-től felnőtt néptánccsoport is működik, heti két alkalommal.

    A felvételire hozd el kedvenc népdalodat és ritmikus jókedvedet!  

                                      Legyél te is művészetis!