Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A körülöttünk lévő világ létrehozott egy nagyon különleges helyzetet számunkra. Ebben a helyzetben mindannyian megméretettünk emberségből, együttműködésből, türelemből, felelősségvállalásból. Nekünk, pedagógusoknak nem kis feladat volt ennek a helyzetnek a kezelése illetve, egy olyan tanulási környezet kialakítása, amelyben a nagyon különböző helyzetű családokban élő gyermekek tanulását meg tudjuk szervezni. Természetesen, ha valakinek nincs megfelelő digitális eszköze ehhez a tanuláshoz, akkor ebben tudunk segíteni. Az első napok tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy a szülők, gyerekek számára érthető a feladat közvetítése, a gyerekek motiváltak a feladatok végzésében, érezzük a szülők támogató munkáját. Köszönjük mindenkinek a közös gondolkodást! Bármilyen építő, előremutató javaslatot szívesen meghallgatunk!

 Tusorné  Fekete Éva informatika szakos kolléganőnk  rövid beszámolóját szeretném megosztani:

A digitális tanítás 3. napján vagyunk. Úgy néz ki, nálunk működik a dolog. Nagy általános iskola vagyunk, 800 fő feletti létszámmal, 33 osztállyal. Van egy közös online tervező táblázatunk (digitális órarend) , amelybe minden tanár beírja az adott órához tartozó tevékenységeket, feladatokat, linkeket. Ezt átemeljük egy-egy űrlapba, amelyet napi szinten megkapnak a gyerekek, ez egy checklista a tennivalókról. A nap végéig el kell végezniük az ott leírt feladatokat, és elküldeni az űrlapot. Ezt az osztályfőnökök ellenőrzik, és jeleznek a szülőnek, ha nem érkezett meg. A felső tagozaton Edmodo osztályteremben dolgoznak a gyerekek (16 osztály minden tantárgyból). Az Edmodo felületen a gyerekek kérhetnek segítséget a pedagógustól. Alsóban minden tanítónéninek megvan a saját kommunikációs csatornája, de ők is minden napra megkapják a feladatokat. Nagyon jól összehozták a kollégák az offline és online feladatokat, pl. fotózzák le a munkafüzeti feladat megoldást, és küldjék be. És küldik a gyerekek! Minden elismerésem a kollégáimnak, akik 2-3 óra alatt megtanulták és utána sok-sok órában gyakorolják az online eszközök kezelését!

Az elmúlt napok számomra, úgy érzem új dimenzió nyitottak, mind a saját nevelőtestületünk együttműködése, mind a gyerek-szülő-pedagógus együttműködés területén. Köszönöm mindenkinek ebben a munkában való részvételt! Sok erőt, hitet kívánok magunknak az elkövetkező hetekhez!

Mindenki vigyázzon nagyon magára, családjára és vigyázzunk nagyon egymásra!

 

Spaitsné Rónaszéki Mária

 intézményvezető