Tehetséggondozás: Számítástechnika választható tantárgy

Intézményünkben a felső tagozatban lehetőségük van informatika területen tehetséges gyerekeknek ECDL vizsgát tenni. A Választható informatika tantárgy heti 1 órás, ismeretanyaga alapján felkészít a világszerte elismert ECDL (Európai Számítóhasználói Jogosítvány) vizsgára. A vizsgáról tudnivalókat a Neumann János Számítógépkezelői Társaság honlapján találhat. https://njszt.hu/hu/ecdlhttps://njszt.hu/hu/ecdl

A tanuló a választható órák során a 6. évfolyamon a következő modulokat tanulja

  1. Számítástechnikai alapismeretetek 
  2. Prezentáció és grafika
  3. Online alapismeretek;

a 7. évfolyamon:

  1. Szövegszerkesztés
  2. Képszerkesztés

a 8. évfolyamon:

  1. Webszerkesztés
  2. Táblázatkezelés alapjait tanulhatja meg.

Az elsajátított ismeretek birtokában a tanulónak lehetősége van évközben hivatalos ECDL vizsgát tenni. Az akkreditált vizsgát modulonként kell letenni (nincs sorrendi megkötés)

Az iskolánk épületében a Ceglédi SZKK Mihály Dénes Szakképzőiskola 429-es ECDL vizsgaközpontja működik, a tanulónak nem kell utazgatni, délután, megszokott környezetben vizsgázhat.

A vizsgák megkezdése előtt regisztráltatni kell a tanulót az országos ECDL központban, ami azt jelenti, hogy a tanuló számára vizsgakártyát kell kiváltani. Ezt természetesen az iskolai vizsgaközpontban is megtehető, nem kell a budapesti központban igényelni.

A vizsgakártya ára 9000 Ft.

A vizsgánként fizetendő vizsgadíj 3000 Ft. (Mindkettő központilag szabott díj) A vizsgadíjat utalással lehet befizetni, a vizsga időpontja előtt előtt 2 héttel. A vizsgakártyát az első vizsga előtt 3 héttel kell kiváltani.

A választható tárgyon való részvétel természetesen mindenki számára ingyenes, a jelentkezett tanulóknak kötelező járni, az esetleges hiányzást igazolni kell. Az ECDL vizsga nem kötelező; aki szeretne vizsgázni, és igényli, külön gyakorlási lehetőséget is tudunk biztosítani előre megbeszélt időpontban.

Amennyiben kérdése van, kérem, keressen meg az iskolában a fogadó órámon, előzetes telefonos egyeztetés után, vagy keresse fel a www.ecdl.hu honlapot.

 Tusorné Fekete Éva

Eseménynaptár

Csengetési rend