HATÁRTALANUL
 
Iskolánkkal megpályáztuk, majd sikeresen megnyertük a 2023/2024-es tanévben is a Határtalanul pályázatot. Idén is a hetedik évfolyamosokkal látogattunk el határon túli, és a magyar kultúrához szorosan kapcsolódó helyszínekre.
Ebben a tanévben Szlovákia területére szerveztük meg a programot és fedeztük fel a Felvidék kincseit, a Csallóköz értékeit. A hetedikes osztályok megismerkedhettek a Szlovákiában jelenlevő magyar kultúrával, népi hagyományokkal, valamint a tájegységre jellemző természetföldrajzi ékkövekkel.
Iskolánk tanulói – a felvidéki sajátosságoknak megfelelően- a térség védőbástyáit, várait is meg tudták tekinteni, hiszen maga a program is a felvidéki lovagvárakat vette célba. A diákok ellátogattak a bajmóci, illetve a dévényi várba is, a Csitári-hegyek ölelésében pedig Kodály Zoltánra emlékeztek egy koszorúzás keretén belül. Ugyanakkor nem csak túráztunk, hanem a kulturális értékek ápolásának is teret engedtünk. Zsérén a népi hagyományokat őrző határon túli magyarok kultúrájával ismerkedtünk meg, mellette pedig nem egy híres hajómalmot is megtekintettünk. Túránk Pozsony városába is elért, ahol egy kis városnézéssel fedeztük fel az egykori koronázási városunk rejtett értékeit.
A gyerekek rengeteg élményt szerezhettek ezalatt a 4 nap alatt, amit később a nemzeti összetartozás napján kiállítás formájában prezentálni is fognak társaik számára.
Bízunk benne, hogy a következő évben is sikeres pályázattal tudunk részt venni egy határon túli térség felfedezésében.

Eseménynaptár

Csengetési rend