Humán összefoglaló

A költészet napja alkalmából idén is megrendezték a területi szavalóversenyt Vasadon. Iskolánk tanulója, Szántó Viola 5.osztályos tanuló az iskolai szavalóversenyen elért sikere után itt is II. helyezést írt el az 5-6.évfolyamos kategóriában. Gratulálunk!

 

Gitye Laura 5. osztályos tanuló a Bendegúz Tudósbajnokságban matematikából vármegyei 7. helyezést, természettudományból 3. helyezést ért el, történelemből 2. helyezést ért el. Történelemből ezzel az eredménnyel az országos döntőbe jutott be. Az országos döntőre Szegeden kerül majd sor. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Április 11. a költészet napja. Ilyenkor minden évben József Attila születésnapjára is emlékezünk. Iskolánk a felső tagozaton ebben a tanévben verskommandóval emlékezett. A diákönkormányzat szervezésében a tanórákon társaikat a gyerekek idézetekkel lepték meg, s ehhez kapcsolódott a játék. Edit néninek és Timi néninek köszönjük a szervezést! A könyvtárban Zsuzsa néni pedig rendhagyó irodalomórákat tartott, s totót tölthettek ki a diákok. Köszönjük!

Zajlanak az irodalmi, nyelvi versenyek…

Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

Az ország egyik legnagyobb anyanyelvi versenyén több ezer diák vesz részt évről évre,kategóriánként 5-600 diák eredményeit összesítik a szervezők. A sokszáz tanuló közül idén 5 tanulónk is a vármegyei fordulóba jutott: Pápai Zoé 5. évfolyam, Dobos Réka 7.évfolyam, Grnák Georgina, Keserű Edina és Jódy Julianna 8.évfolyamos diákok.

Szolnoki POK Színes tinták irodalmi verseny:

A Szolnoki POK iskoláinak meghirdetett irodalmi verseny döntőjébe jutott Grnák Georgina 8. évfolyamos tanuló. Gratulálunk a diákoknak, az őket támogató pedagógusoknak! Sok sikert kívánunk a következő fordulóban is!

Eseménynaptár

Csengetési rend