Ismered a Kockásfülű nyulat, vagy Süsüt, esetleg tudod hol van a Holdjáró „állomása” Budapesten? Tudod ki Kolodko Mihály? S mi köti össze őket?

Tudtad, hogy akár hajóval is közlekedhetnénk a 4-6-os villamos vonalán?  Vagy, hogy mit nevezünk Budapest kacsájának? Tudtad, hogy a város egyben tengeri kikötő is?

Tudod-e, honnan ered a Savanyúleves bástya elnevezés? Kíváncsi vagy, hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert?

És még számos izgalmas kérdés tehetnénk fel, de választ is kapsz ha eljössz 2021. november 8-án délután 14.15-kor kezdődő író-olvasó találkozónkra, a felső tagozat (Fő tér 2/b) aulájában , ahol vendégünk Tittel Kinga író lesz, aki ezekre a kérdésekre (sőt még többre is ) mind-mind megadja a választ!

Tittel Kinga erdélyi származású magyar közgazdász, idegenvezető, műfordító, író. 2016 végén jelent meg első könyve, a Mesélő Budapest .

Mesélő Budapest megjelenése és sikerei után az idegenvezetés és az írás kétpólusú ritmusa mellett az ifjabb korosztály felé fordul: osztálykirándulásokra, tematikus városnéző sétákra visz gyerekeket, emellett könyvtárak, művelődési házak meghívására beszél a könyvről és a fővároshoz fűződő viszonyáról, valamint folytatja az írást, új témák, új ötletek bűvöletében.

2017-ben Fitz József-könyvdíjat kapott. 2018 őszén járt már Gyömrőn, a városi könyvtárban.

Könyvei (amelyek megtekinthetők az iskola könyvtárban):

Beszélgetünk vele az írásról, Budapestről, lesz egy kis interaktív kérdezz-felelet, könyvbemutató, sok érdekesség!

Korlátozott számban, de lehetőség lesz vásárolni a könyveiből is!

Gyertek el, jöjjenek el, küldjék el a gyermekeket a találkozóra, hisz megéri, az írónő sok izgalmas dolgot fog nekünk mesélni Budapestről, s a város titkairól!

Eseménynaptár

Csengetési rend