Jótékonysági farsangi bál az Erzsébet iskolában 2024.02.16.

 

„A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (…) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lehet hirtelen”

(Szabó Magda)

 

2024.02.16-án tartotta az Erzsébet egység a hagyományos farsangi jótékonysági bálját. A mulatságot – a hagyományoktól eltérően – már a bál előtti héten elkezdtük.

A 3.d osztály Misák Szilvia osztályfőnök vezetésével farsangi fánkot készített. A finomságokat ők maguk keverték, dagasztották, szaggatták, sütötték majd fogyasztották el jóízűen.

A bál előtti napon már teljesen ráhangolódtak tanulóink – és mi tanító nénik is – a másnapi bulira. Ezen a napon álarcba jöttek tanulóink és mi is iskolába. Így tanítottunk, így tanultunk. Sok mulatságos pillanatban volt részünk ezen a napon.

Magát a farsangi bált másnap tartottuk a központi épületben. A mulatságot most is a tanító nénik táncával nyitottuk meg. Ezt követték a színvonalasnál színvonalasabb osztályprodukciók. Ahhoz, hogy egy műsorszám ilyen minőségű legyen, rengeteg próbára, gyakorlásra van szükség az osztályok és a tanárok részéről egyaránt. Köszönet a kitartó munkáért!

A bemutatókat az évfolyamonkénti jelmezverseny követte. Ebben az évben is nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen nagyon sok, saját kezűleg készített ötletes jelmezt láttak. Évfolyamonként 7-8 győztest jutalmaztak a felvonulások végén.

Ezután már a buli következett, ahol tanulóink felszabadultan táncoltak, mulattak a tanító nénikkel együtt.

Egy ilyen nagyszabású esemény, ahol közel 1200-1300 ember vesz részt, rengeteg előkészületet igényel. A szervezést már a bál előtt hetekkel elkezdik az SZM szülők, majd bekapcsolódnak a szülői közösségek további tagjai, külsős partnerek és természetesen a tanító nénik is. A szülők munkáját nem lehet eléggé megköszönni! Azt, hogy ez a bál sikeresen zárult, az ő lelkes közreműködésük nélkül nem jöhetett volna létre.

A jótékonysági bál felajánlásait az Erzsébet utcai egység tanulóinak javára fordítjuk.

Eseménynaptár

Csengetési rend