ORSZÁGOS DIÁKPARLAMENT

Meghívást kaptam az Országos Diákparlamentbe Székesfehérvárra, a Vármegyei Diákparlamenten szerzett tagságom miatt. Az ország valamennyi megyéjéből, összesen 112 diáktársammal vettünk részt a háromnapos eseményen, amire 2024. március 22-e és 24-e között került sor. A diákok számára a Nemes Nagy Ágnes Kollégium biztosított szállást. A három nap alatt megismerhettük a köznevelésért felelős államtitkárt, Székesfehérvár polgármesterét, valamint több ismert személyt. A szekcióüléseken a tanulók ajánlásokat fogalmazhattak meg,
a közneveléssel kapcsolatban, az általános iskolákra, illetve a középiskolákra egyaránt vonatkozóan. Ezeket az ajánlásokat az Országos Diáktanács összegezte, és egy éjszaka alatt létrehozták a 64 pontot tartalmazó listát, amiből a plenáris üléseken 63-at meg is szavaztunk.
A leggyakrabban felmerülő kérdés a mentális egészség és a mentális higiénia volt.

Az ott töltött napok eseménydúsak voltak, egy kis városnézésre is jutott idő az ülések mellett, ahol mindenkinek volt szavazójoga és bárki felszólalhatott és elmondhatta a véleményét.

Az utolsó napon abban a reményben búcsúztunk el, hogy a jövő évi Országos Diákparlamenten újra találkozunk, és majd megtudhatjuk, hogy a 63 előterjesztett ajánlás közül mennyi valósult meg, mennyit támogattak, vagy esetleg miket nem teljesítettek.

                                                                                                    Józsa Jázmin 8.c

Eseménynaptár

Csengetési rend