Digitális környezet a köznevelésben VEKOP-7.3.3-17

4M – Motiváció, Modernizáció és Módszertani Menőség a Monori Tankerület intézményeiben

Projekt megvalósítás: 2018.09.01. – 2021.11.31.

A projekt szakmai megvalósításában a Gubányi Károly Általános Iskola (Pilis), a Gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Gyömrő) a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium (Monor) és a Nemzetőr Általános Iskola (Monor) vesz részt. A 4 intézményből összesen 30 pedagógus kolléga fogja a módszertani csomagok kipróbálását és adaptálását végezni. Az intézményekben szakmai koordinátorok fogják össze az intézményi szakmai fejlesztést, továbbá digitális módszertani asszisztensek biztosítják majd a pedagógusok közvetlen módszertani mentorálását. A választott módszertani csomagok illeszkednek az intézmények eddigi pedagógiai gyakorlatához, a pedagógusok egy része már a kapcsolódó módszertani továbbképzést is teljesítette.

Iskolánkban megalakult a Digitális munkaközösség, 2019 szeptemberétől a következő digitális csomagokat fogjuk megvalósítani:

  • GEOMATECH – Matematika alsó tagozatosok számára
  • LEGO eszközökkel támogatott konstruktív pedagógiai módszerek a matematika oktatásában – alsó tagozat Videó
  • Problémamegoldás LEGO robottal felső tagozat
  • Sakkpalota képességfejlesztő oktatási program a problémamegoldó és a stratégiai gondolkodás fejlesztéséhez -alsó tagozat

A digitális csomagokat felmenő rendszerben vezetjük be, összesen 9 osztályban.

A Csokonai úti telephelyünkön már kialakították a multimédiás termet, okostáblával és 16 tanulói laptoppal. Szeretnénk a többi telephelyünkön is kialakítani digitális tantermet.